Google translate

http://www.newcom.cv.ua/modules/mod_image_show_gk4/cache/selan_showgk-is-182.jpglink
http://www.newcom.cv.ua/modules/mod_image_show_gk4/cache/BOOT_showgk-is-182.jpglink
http://www.newcom.cv.ua/modules/mod_image_show_gk4/cache/psin_showgk-is-182.jpglink
http://www.newcom.cv.ua/modules/mod_image_show_gk4/cache/KX-TDE200_showgk-is-182.jpglink
http://www.newcom.cv.ua/modules/mod_image_show_gk4/cache/tft_showgk-is-182.jpglink
http://www.newcom.cv.ua/modules/mod_image_show_gk4/cache/M1_manualgk-is-182gk-is-182.jpglink
http://www.newcom.cv.ua/modules/mod_image_show_gk4/cache/sh_mb_lgk-is-182.jpglink
http://www.newcom.cv.ua/modules/mod_image_show_gk4/cache/shima_sesgk-is-182.jpglink
http://www.newcom.cv.ua/modules/mod_image_show_gk4/cache/GaleryStoll.mag_yarn2lgk-is-182.jpglink
«
»
Loading…

    Наши координаты:

+380 (50) 549 47 19
+380 (372) 51 75 76

пр. Независимости, 74
г. Черновцы,
Украина
58005

 

Посадова інструкція офіціанта

 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

 

 

 

(найменування підприємства, організації, установи)

 

(керівник підприємства, організації, установи)

 

 

 

 

 

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

 

 

 

 

01.01.2012

 

(підпис)

 

(П.І.Б.)

Структурний підрозділ: 

 

 

 

Посада:

Офіціант

 

 

 

 

 

 

 

01.01.2012

 

 

 

 

 

 

 

1. Загальні положення

Дана посадова інструкція визначає функціональні обов'язки, права і відповідальність офіціанта.

Офіціант відноситься до категорії фахівців.

Офіціант призначається на посаду і звільняється від посади в установленому порядку чинним трудовим законодавством наказом  ФОП-керівника закладу.

Посадове підпорядкування:

1.4.1

Пряме підпорядкування

Керівнику закладу

1.4.2.

Додаткове підпорядкування

1.4.3

Віддає розпорядження

1.4.4

Працівника заміщає

особа, призначена наказом  ФОП-керівника закладу.

, яка здобуває відповідні права і несе відповідальність за належне виконання покладених на неї обов'язків.

1.4.5

Працівник заміщає

 

 

2. Кваліфікаційні вимоги до офіціанта:

2.1.

Освіта*

Професійно-технічна освіта.

2.2.

досвід роботи

 Без вимог до стажу роботи

2.3.

знання

види обслуговування споживачів та сервіровки столів у ресторанах, кафе та барах з включенням у меню виготовлених на замовлення та фірмових страв, напоїв, кондитерських виробів;

види та правила сервіровки столів та обслуговування різноманітних урочистостей за замовленнями підприємств, організацій, окремих споживачів;

асортимент, кулінарні характеристики, правила подавання страв та ціни на них;

види, призначення та вимоги до посуду, приборів, білизни, що використовуються; порядок їх отримання та здавання;

правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, ЕККА, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, їх призначення та використання в технологічному процесі;

правила етикету під час обслуговування споживачів;

порядок розрахунків із споживачами за готівку та у безготівковому порядку;

правила ведення обліку та здавання виручки;

правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

2.4.

навички

Вимоги для офіціанта:

3-го розряду: Професійно-технічна освіта. Підвищенні кваліфікації. Без вимог до стажу роботи.

 

3. Документи, які регламентують діяльність офіціанта

                 3.1 Зовнішні документи:

                  Законодавчі і нормативні акти стосовно роботи, що виконується.

                 3.2 Внутрішні документи:

                 Накази і розпорядження ФОП (керівника закладу харчування); Положення про заклад харчування, Посадова інструкція офіціанта, Правила            внутрішнього трудового розпорядку.

 

4. Посадові обов'язки офіціанта

4.1. Обслуговує споживачів у закладах харчування із складною сервіровкою столів, прийманням замовлень від споживачів.

4.2. Готує зал до обслуговування.

4.3. Отримує посуд, прибори, білизну і здає їх після закінчення зміни.

4.4. Прибирає столи.

4.5. Здійснює попередню сервіровку столів залежно від виду обслуговування.

4.6. Надає споживачам допомогу під час вибору страв і напоїв, рекомендує напої до страв, подає їх на столи.

4.7. Розраховується із споживачами, виписує рахунок на бланку встановленої форми.

4.8. Здає виручку в касу підприємства в установленому порядку.

4.9. Обслуговує весілля, товариські зустрічі, вечори відпочинку, ювілеї тощо на підприємствах громадського харчування.

 

5. Права офіціанта

Офіціант має право:

5.1. Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства стосовно його діяльності.

         5.2. Подавати пропозиції з удосконалення роботи, пов'язаної з передбаченими даною інструкцією обов'язками.

5.3. В межах своєї компетенції повідомляти безпосередньому керівнику про всі недоліки в діяльності підприємства (структурного підрозділу, окремих працівників), виявлених у процесі виконання своїх посадових прав і обов'язків і вносити пропозиції по їх усуненню.

5.4. Залучати фахівців усіх (окремих) структурних підрозділів до вирішення задач, покладених на нього  з дозволу керівника організації).

5.5. Вимагати від керівництва підприємства, свого безпосереднього керівника надання допомоги у виконанні обов'язків, передбачених даною посадовою інструкцією.

 

6. Відповідальність офіціанта

Офіціант відповідає:

6.1. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, передбачених даною посадовою інструкцією, - у межах, визначених чинним трудовим законодавством України.

6.2. За правопорушення, здійснені в процесі виконання своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним і цивільним законодавством України.

6.3. За причинені матеріальні втрати - в межах, визначених чинним трудовим і цивільним законодавством України.

 

7. Умови роботи офіціанта

                 Режим роботи офіціанта визначається згідно з Правилами внутрішнього трудового розпорядку, встановленими на підприємстві та графіком роботи на підприємстві в межах норм місячної тривалості робочого часу.

 

8. Умови оплати праці

        Умови оплати праці бармена визначаються згідно з трудовим договором та штатним розписом

9    Кінцеві положення

                  Дана Посадова інструкція складена в двох екземплярах, один із яких зберігається у Підприємства, інший— у працівника.

                  Задачі, Обов'язки, Права і Відповідальність можуть бути уточнені відповідно до зміни Структури, Задач і Функцій структурного підрозділу і робочого місця.

         Зміни і доповнення в дану Посадову інструкцію вносяться наказом наказом  ФОП-керівника закладу.

.

 

 

Керівник структурного підрозділу

 

 

 

(підпис)

(прізвище, ініціали)

УЗГОДЖЕНО:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З інструкцією ознайомлений:

 

 

 

(підпис)

(прізвище, ініціали)

 

 

 

 

 

 

 

(підпис)

(прізвище, ініціали)

 

 

 

 

 

 

 

(підпис)

(прізвище, ініціали)

 

 

 

 

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Фотогалерея Stoll

Обьявление

Нужен  коллега

- электронщик!

Требования :

Уметь ремонтировать электронные устройства — как по принципиальной схеме, так и без нее.

Находить методики, схемы и способы ремонта различных электронных устройств.

Общие требования: аккуратность, усидчивость, способность доводить дело до конца в установленные сроки.



Более подробно...

Обслуживание мини АТС

Мини АТС Panasonic

Поставка, услуги по монтажу и программированию.

Проводим ремонт, программирование, договорное техническое обслуживание, профилактический сервис, технологическую поддержку и консультации.

Составим паспорт на Вашу мини АТС с описанием конфигурации, схемы подключения, фотографий кросплинтов, настройками и рекомендациями по оптимизации работы.

Более подробно...

Ремонт электронных устройств

Услуги по ремонту.

Ремонт и профилактическое обслуживание мониторов, материнских плат, UPS, блоков питания, электронных промышленных блоков, устройств промышленной автоматики.

Ремонт электронных блоков вязальных машин STOLL, SHIMA SEIKI, PROTTI, TEXTIMA.

Более подробно...

Фотогалерея Shima